Over de school


De Tovervogel is een fusieschool. In het verleden bestonden er twee scholen, Merlijn en De Zwaluw. Nog langer geleden heetten deze scholen Onze Lieve Vrouw ter Lindeschool en St.Aloysiusschool.

 

Schets Pand2

 Schets Pand3

 

 

 

 

 

De naam DE TOVERVOGEL is door de leerlingen bedacht. Hierin zijn de namen van de twee gefuseerde scholen (Zwaluw en Merlijn)op een leuke en vindingrijke manier samengevoegd. In deze naam is het verleden bewaard en is tegelijkertijd iets nieuws tot stand gekomen. Van wat er eerst was, is nu iets heel anders gemaakt.De naam DE TOVERVOGEL is door de kinderen bedacht.

En dat is precies wat we ook met DE TOVERVOGEL willen: uitgaan van de kwaliteiten van elk van de twee scholen en daar samen iets nieuws van maken, een nog betere school.
En dat is ook wat we met de leerlingen willen bereiken: uitgaan van wat ze aan kwaliteiten van thuis meebrengen en die samen verder ontwikkelen. Zo leren ze doen waar ze eerder niet toe in staat waren.
Dat lijkt wel op toveren. En daar heeft het ook vaak heel veel van weg! Want kinderen kunnen meer dan op het eerste gezicht lijkt en zijn nogal eens tot dingen in staat die je niet van hen zou verwachten.

De naam van de nieuwe fusieschool vindt een oorsprong in de beide namen van de vorige scholen; een vogel en een magiër.

Meer info bel

013 - 523 42 36