Over de school

Afspraken m.b.t. ochtendpauze, lunch en trakteren

 

Ochtendpauze

 

Tijdens de ochtendpauze eten kinderen fruit en/of groente. Thumbnail ImageEen twintigtal weken per schooljaar mogen we deelnemen aan het "EU Schoolfruit programma" en wordt er drie dagen per week fruit/groente verzorgd voor alle leerlingen.Een boterham mag ook. Het blijkt dat op school fruit eten er ook voor zorgt dat kinderen thuis vaker gezond kiezen. De leerlingen brengen dagelijks zelf fruit mee naar school. Tijdens de ochtendpauze mogen leerlingen ook water drinken.

Gezonde School Gezonde voeding en een gezonde leefstijl vinden we in onze school een belangrijk onderdeel. We gaan ervanuit dat iedere ouder zorgt voor een gezonde lunch en pauze hap/drinken. Wij denken hierbij aan:

Fruit, zoals appel, peer, banaan, aardbei

Groente, zoals komkommer, wortel, paprika

Dun belegde bruine of volkoren boterham met bijvoorbeeld kaas, vlees, ei

Drinken: water, melk of yoghurtdrank zonder toegevoegde suikers in meegebrachte beker voor de kleine pauze

Bij verjaardagen zien we ook graag gezonde traktaties. Zie het kopje traktaties hiervoor.

 

Lunchpauze

De leerlingen brengen brood mee voor de lunch op school. Wij schenken melk of water bij de lunch. Hiervoor brengen de leerlingen een lege beker mee. In verband met de afvalberg vinden wij het belangrijk dat het brood meegebracht wordt in een lunchtrommel.  

Afspraken tijdens de lunchpauze:

Lunch bestaat uit een gezonde maaltijd, bijvoorbeeld brood, fruit en groente. We gaan ervanuit dat iedere ouder zorgt voor een gezonde lunch. Geen koeken, geen snoep en geen pakjes drinken.

Leerlingen brengen een eigen afsluitbare beker mee, waar melk of water in geschonken kan worden. School zorgt voor melk en water. Beker wordt thuis afgewassen.

Onze school gaat ook deelnemen aan het "EU Schoolmelk programma". Schoolmelk

Brood wordt meegenomen in broodtrommels, dus géén plastic zakjes.

Alle leerlingen eten in hun eigen lokaal en aan hun eigen tafels.

De leerlingen bewaren hun lunchpakketje in hun eigen tas.

We stimuleren leerlingen om hun trommel leeg te eten, het is echter niet de verantwoordelijkheid van de school. Brood dat niet opgegeten wordt, gaat niet in de vuilnisbak. Dit wordt mee terug genomen naar huis. Zodoende kan de hoeveelheid eten aangepast worden, of kunnen ouders in gesprek met hun kind.

Na het eten gaan de leerlingen met hun groep rustig naar buiten.

Na het buitenspelen gaat de bel en gaan de leerlingen rustig naar binnen.

Als het regent, blijven de leerlingen tijdens de pauze in hun eigen lokaal.

Traktaties

Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje. Daar past een feestelijk moment bij met een traktatie. Op www.gezondtrakteren.nl  of op Pinterest staan allerlei voorbeelden van traktaties die niet te groot zijn.

Andere eetmomenten

Ook bij uitjes, sportdagen en andere activiteiten willen we leerlingen meegeven dat lekker, gezellig en gezond prima samengaan. Wij hebben daarom ook bij dit soort dagen het streven dat leerlingen geen snoep en frisdrank mogen meenemen. Natuurlijk zorgt de school dan weleens voor een ijsje of zoet drankje. Als we het hele jaar gezond kiezen, is af en toe samen genieten van een extra geen probleem.

 

Meer info bel

013 - 523 42 36